Skip to main content
Tarta cu spanac si branza
Tarta cu spanac e reteta mea preferata si nu numai.😉 Este apreciata de familie si de prieteni.In acest mod am adaugat spanacul in alimentatie.inainte nu il consumam.recunosc.
Secretul este branza de oaie de la tarani.Nu pun sare in compozitie tocmai pentru ca este branza sarata.Varianta pentru bebelusi o fac cu parmezan. ricotta sau branza de vaci.
Asadar.ingredientele sunt:
Crusta:200 gr fainaJumatate pachet de Unt(100 gr)5-6 linguri apa rece
Compozitie:Spanac proaspat sau congelat(450gr)Branza(eu pun dupa ochi.depinde daca vreau mai multa in compozitie.predominant tb sa fie spanacul)
2 oua.cateva linguri de iaurt sau smantana
Piper.nucsoara
Preparare:
Intr un bol se amesteca ingredientele pentru crusta.cu lingura apoi cu mana.se framanta cateva minute pana se face o bila pe care o invelim intr o folie si o tinem la frigider 30 minute.
Apoi o intindem cu facaletul si o rulam intr o tava rotunda cu pereti detasabili de 26 cm si o intepam cu furculita ca sa nu se umfle aluatul.o lasam la cuptor 10 min la 180°.
Intre timp se fierbe spanacul.se lasa la scurs.Se amesteca toate ingredientele si se adauga peste crusta.
Dupa 45-60 min la cuptorul incins la 180°. tarta este gata.
Va urez pofta buna!!!
Comments
Post a Comment